Saturday, May 30, 2015

What I love about myself.


Salam wbt.

Something make me stop and wonder a while what is it i love BEING ME? Nowadays, people are so critical on how they look and behave. How about we focus on what we LOVE about ourselves? it could be anything. What  features and character do you think are your best assets?

So what do i think are my best assets?

Physically, i love the fact that i only have one dimple. It is on my right cheek. It makes me feel cute like Pretty Zinta. ^_^

I love that when my friends are dealing with some issues, they intend to share with me and requested my hugs. It made them feel comfortable and good. Indirectly, it made me feel great despite being a plus size.

Personality wise, I have this overwhelming need to try making things less awkward. Maybe because of my loud and outspoken attitude. and I dont believe in 'awkward moments' unless you make it awkward. I always try to make people comfortable by asking them questions and stuffs. (It's not because of busybody okay haha). My friends like to bring me to celebrate someone's dinner, outings, or even meeting new people. According to them, they feel more confident and it is more fun and lively when i'm around.

I also love my positivity, I tend to see good in everything and always full of hopes. Sometimes, they even said I'm not being realistic. Hey, it's okay to dream and to think positive ya. Always expect a good outcome, so in return you will get a good one. ^_^

Bottom line, this isnt a 'shiok sendiri' post. Self doubt indeed a struggle everyone faces. It can be so crippling. That is why it is important to develop self-confidence and do not let negative thoughts overplay your mind. There is more to life than holding on to our petty thoughts and insecurities.

Dear lolot, when you feel down please read this post again. :)





Tuesday, March 10, 2015

The day I received my DVM

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah. Berjaya menamatkan pelajaran setelah 5 tahun bertungkus lumus. (bertungkus lumus kerr? :P)

Title pun dah ditukar dari Bachelor of Veterinary Medicine (BVM) kepada Doctor Of Veterinary Medicine (DVM). So tiadalah spekulasi "korang ni grad nanti jadi vet ke?"
Alhamdulillah, Berkat kuasa Allah SWT, usaha pihak fakulti, pensyarah2 kami dan beberapa insan yang Allah hantar untuk tolong kami, semuanya menjadi kenyataan.

Semoga tanggungjawab yang Allah kurniakan ini dapat digalas sebaik boleh. seikhlas boleh.
This is what Allah destined me to be. Doktor Haiwan.
Bak kata Prof Muhaya,  semoga pekerjaan ini dapat menjadi ladang pahala, pencen kubur kita kelak. InsyaAllah.



This girl finally got her DVM :)

Thanks to my junior, shirley for capturing my moments :)



During our oath taking lead by Faris.

38 of us. The pioneer. The trailblazers. :)

Vetties :)

it was indeed a very beautiful moment to all of us. Esp to our hardworking dean, our  fellow lecturers and fellow staff support. Alhamdulillah for these people. 



Sekarang semua dah bergerak mengikut hala tuju masing-masing. 

Pharmaceutical, Laboratory works, Large Animals, Equine, Small Animals, Aquatic, Government service, Academicians,
May Allah's blessing be with all of you. May we cross path again in the future. 
Keep in touch :')

xx







Monday, November 25, 2013

Salam,

It's the middle of the semesters.Another 5 weeks until the 9th final exam. End of surgery and small animal medicine rotation but a lot of bacteriology and histopathology works await. Suddently our lovely associate professors decided to give many assignments to find diseases of rats, mice, hamsters, gerbils, guinea pigs, chinchillas, ferrets, carnovires and lagomorphs instead of giving lectures about it. Grr.

Another 30 days to prepare for the 'inspection' from the MVC. No time to be worried about the rumours that has been passing for quite sometime now. For the past years, everyone seems to know our 'fate' but ourselves. Allah will not change the condition of people until they change what is in themselves. You know what's you're lacking. Hence, improve! if you're good, then no people can take that away from you.
We, pioneer batch have to prove to them that we are qualified. We will EARN that DVM. InsyaAllah. 

Temujin the cat that act cute and vulnerable.

Probably the best Nasi Kerabu I ever tasted. I will miss this.


Amanda becoming bambam and cute.
I wear bright colours to lift up my mood. It works.

Sometimes I want to be an elephant
 so I can run over and crash those people that messing up with me and use harsh mean words.
You might think I don't care but I do. 
So, stop it.

but today random act of kindness really boost up my day and made my skies brighter.
Thank you.
:')


Tuesday, November 19, 2013











Hari hari terakhir dalam Small Animal Rotation

Tapi still ada 5 hari kena ganti sebab pergi Bali punya pasal

Grrr

Anyway, I enjoyed being in SA rota. I learned so much! 





Saturday, November 16, 2013

I want to be in jannah with you...


Reading the verses from Al- Ma'idah just made me super emotional.
Overwhelmed by everything and it really drains the life out of me.
Because that friend of mine means EVERYTHING to me.
and I can't imagine life without him in this temporary world, what more in akhirah.
I guess the best thing I can do is pray.
May Allah blessings will always be with you and Jannah is yours. Amin.

My dear friend, I want to be in jannah with you.




Billet #1 Aku sayang kamu sampai syurga


Aku mohon baca dengan hati yang terbuka.

Usai solat maghrib S mencapai Quran diatas meja belajarnya.
"Baru nak sampai juzuk ke-6. lembapnya!" bisik S di dalam hati.

Surah Al-Ma 'idah ayat 51- 63 jelas menyatakan larangan berteman akrab dengan orang yahudi dan nasrani.
Hati S terdetik " Ya rabbi, bestfriend aku non-muslim. Macamana ni ya Allah?"

S menyambung bacaannya...

68. Katakanlah: "Wahai Ahli Kitab! Kamu tidak dipandang beragama sedikit pun sehingga kamu menegakkan ajaran-ajaran Taurat, Injil dan (Al-Quran) yang diturunkan kepada kamu dari Tuhan kamu". sesungguhnya apa yang diturunkan kepadamu (Muhammad) daripada tuhanmu akan menambah kederhakaan dan kekafiran kepada kebanyakkan daripada mereka, maka janganlah kamu bersedih hati terhadap orang kafir itu. (5:68)

69. sesungguhnya orang mukmin, orang Yahudi, orang Sabi'in dan orang Nasrani, siapa sahaja (Diantara mereka) yang benae-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian serta beramal soleh, maka tidak ada kekhuatiran terhadap mereka dan mereka tidak perlu bersedih hati (5:69)


"Yes. boleh masuk syurga sama-sama. I believed they are good christians :)" Detik S di dalam hati.

72. Sesungguhnya telah kafirlah orang yang berkata : "Sesungguhnya Allah ialah al-masih Putera Maryam." Padahal al-Masih sendiri berkata: " Wahai Bani-Israel! Sembahlah Allah, Tuhanku dan Tuhan kamu." Sesungguhnya orang yang mempersekutukan (sesuatu dengan) Allah, maka pasti Allah mengharamkan kepadanya syurga dan tempat kembalinya ialah neraka. Tidaklah ada bagi orang zalim itu seorang penolong pun. (5:72)

73. Sesungguhnya kafirlah orang yang mengatakan bahawasanya Allah salah satu dari yang tiga, padahal sekali-kali tidak ada Tuhan selain Tuhan yang maha esa. Jika mereka tidak berhenti daripada apa yang mereka katakan itu, pasti orang yang kafir di kalangan mereka akan ditimpa seksaan pedih. (5:73)


Air mata mulai memenuhi kelopak mata. " Kalau lah orang-orang yang fasik itu tidak mengubah apa yang Allah sampaikan buat kaum yang terdahulu, kalau lah mereka percaya apa yang aku percaya. Ya Allah, buka mata pintu hari mereka ya rabb..." doa S lagi sebelum menyambung bacaannya.

82. Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik. Dan sesungguhnya kamu dapati yang paling dekat persabahatannya dengan orang-orang yang beriman ialah orang-orang yang berkata: "Sesungguhnya kami ini orang Nasrani". Hal itu disebabkan karena di antara mereka itu terdapat pendeta-pendeta dan rahib-rahib, (juga) karena sesungguhnya mereka tidak menyombongkan diri." ( 5: 82)

83. Dan apabila mereka mendengar Al-Quran yang diturunkan kepada Rasulullah (Muhammad s.a.w), engkau melihat mata mereka mencucurkan air mata disebabkan apa yang mereka ketahui (melalui Kitab mereka) dari kebenaran (Al-Quran), sambil mereka berkata: Wahai Tuhan kami, kami beriman (kepada Nabi Muhammad dan Kitab Suci Al-Quran), oleh itu tetapkanlah kami bersama-sama orang-orang yang menjadi saksi (yang mengakui kebenaran Nabi Muhammad s.a.w). (5: 83)


Airmata sudah tidak terbendung mula membasahi kedua pipi S.
"Aku sayang dia ya Allah. Sayang sangat sampai nak masuk syurga sama-sama. Baiknya dia. Mulianya dia kalau tidak beriman padaMu tiada guna. Sekarang baru aku faham perasaan Y dahulu. Maka bukalah pintu hatinya ya Allah. Bimbing dia kearah jalan yang benar."

aku sayang kamu wahai sahabat. Andai coretan ini menguris hati, Maafkan aku. Doaku akan sentiasa mengiringimu.


.LUCY.


Sunday, August 25, 2013

Friendship transfer a stranger into a relative ~ Imam Ali A.S




To My future Husband,

Don't ever be jealous of these men because they are my best friends. They will be yours too. They will be there during our worse and happy days. InsyaAllah :) 

During our engagement, our wedding day, our birthdays bash, our kenduri, our baby aqiqah, and even our funeral. You name it! The kinda friends we can count on. The kinda friends that going to give plenty gifts and ang pou to our childrens because they are going to be f*****g rich one day. :P

Worry not dear. You are still the ultimate one for me <3 p="">