Wednesday, July 29, 2009

Journey to USM


USM punya HALL..^^


Bukti!!! sampai da d library USM..huhu
Playing around! hehe

Semua Penat already...huhu

Semangatnya sumandak2 ni..hoho


Woohooo!!
What A day!!
The intention going to USM was to visit its library and borrow some books.(if we can)
But, it tooks like ages to go there from UMK.
Padahal bukannya jauh pun..
But the transport was soo bad here..
Jarang ada bas lalu UMK..huhu..
It started off like this, after biometri class we going straight to the bustop near pantai timur..
After waiting for about 5 minutes, came my other vet classmates telling us that bus would not Stop here!!! stupid right!!! BUSTOP but NO BUS will stop.
terpaksa la jalan p kedai yg depaaaaaaaaaaaaan lagi..huhu..
PANAS!!!
Terserempak sama BSN lalu kami pun singgah p amik duit coz ATM BANK ISLAM ROSAK!!!
Da only one ATM yg dekat tp rosak ah.. Pintar2x..
Suma pelajar terpaksa exercise 7 km demi mencucuk duit..huhu
GERAM!!!
Back 2 da story, tym kat ATM BSN tu bising ba kami..hahaha..
trip2 ckp america Oh My Gosh trus ktawa2 terbahak2 sampai hilang kahak..LOL
Tidak kami perasan ada penghidu gam duduk d tepi..
Sekali dia pun ikut jua kami ckp "Oh my gosh" trus ketawa2 ah..
Terkejutnya trus b'tempiaran lari msk dlm bank.. Funny!!!
Gila2.. but we manage to go out from there n menuju ke bustand yg b'kilometer jauhnya lagi..
sampai d bustop tu tapi punya main lama tunggu bas.. kami pun solat la d masjid dekat2 sana jua.. Maybe berkat lepas solat, sampai la bas ni..
Dalam ba punya main Cam Whore kami.. Jijik!!! bergambar2 mcm pelancong..hahhaa
Sampai d stesen bas KB, terpaksa amik van sapu p USM.. huhu.. RM3 seorg..
Kaya la tu pakcik coz kami ada 9 org tym tu..huhu
samapai la kami d Library USM... Boleh la tahan.. hoho..
Sambil2 tu sempat jua mata menjeling2 tgk budak2 medik..hahaha..
patut la susah mo sampai USM, rupanya niat x betul..hahaha
Di USM sy merasa perasan yg lain sgt..
GLOOMY!!!!
entah la..
Truz mcm stress ni..hahahha.. padahal bukannya blajar sana pun..
Macam tiada org Library dia!!!
Sempat jua p round2 sekeliling..
P masjid, Desasiswa dia.. tgk padang..
sempat jua tgk org singh main kriket..LOL
banyak la tgk org b'kot putih sambil membawa stetoscope m'bawa langkah mereka..
macam proud ni dorg...
Eleh,, kami pun Doktor jua bah nanti.. sombong mo mampus!!!
maybe i felt gloomy b'coz i suppose to enroll there!! but its not my rezeki la..
Syukur la sangat2 dapat vet ni..
I think its my inner calling..
To be a great Veterinarian and taking care the animal, Human, and environment!!!!
Yeah. That's the spirit!!!(quoted from Asma Munshi) LOL..
Sempat jumpa Zakiah, my matrix friend there...huhu...Rindu!!!
Ada juagak la pinjam buku animal physiology, anatomy n genetics..
tapi pakai kad kwn d sana la..hoho..
That's soooo ILLEGAL..
LOL..
What a day!!!
Soo tired!!!
Byk lagi crita tym kami mo balik...
Fikirkan kami mo d culik n di jual ke Siam suda oleh pakcik driver van tu..
Sebab jalan yg dia ikut sunyi!!! x pernah jalan sana kalau mo p UMK!!
hoho.. memang berdebar2 la..
Sy sempat jua imagine di jadikan 'ayam' d thailand..huhu..
Me? A WHOre?? are u kidding me??
huhu..
Gila kan..hahaha
setiap org dlm van tu sedia da 999 d hp..tnggal tekan butang call lagi..huhu
pakcik tu lagi ketawa lain2.. soooo mengngerikan ah..
Tapi nampak ja signboard UMK..lega...hahahahahaha..
What a journey.. Tired but BEST sgt!!!!

p/s; kepada budak2 PPSP and PPSG USM tu jgn la sombong sgt.. aku ni,, sangka buruk ja kan..lol.. byk jugak future doc sana..hahahha

3 comments:

afif=shafie said...

sombong kah?......
entahlah,sini orang baik actually..
mungkin penat...
ihh..rajinya ko ke sini.....

senior sini actually..ok..
bestkan dorang pakai white kot tuh....
huhu....

ndak penat kah?...aku mo pg kedai luar tuh pun malas.....
inikan lagi dari umk ke usm....

hmm....

uii..
ndak cantik jugakan usm nih...tua nih aku tengok U dia....

hua3.....

Ina Chu said...

ya lor..
Tgk dorg pakai white kot tu agak best la..
dorg yg pakai kot tu, budak yg final year ka??
maybe aku jeles ba tu..hahaha


ko ingat x penat, penat gla!!!
semata2 mau pinjam buku, aku sanggup!!

Agak tua sikit la..
hahaha..
UMK ni bida, buku x cukup..hahaha

afif=shafie said...

yg paki kot tuh year 2 sampai year 5..mostly yr 4 n 5 sebab clinical.

^^