Monday, March 22, 2010

EXAM HABIS SUDAH!!!

Dengan ini saya mengumumkan VETTIES DAH HABIS EXAM!!! Rasa sangat lega. Sekarang tibanya musim tidur lambat bangun lambat  . Nak review setiap subjek tak??? Apa? Nak. Ok lah. since you insist. Hehe




Anatomy (DVT 1063)


Hari pertama sangat nervous! killer paper lagi tuuuh.. Killer professor lagi tuuuuhhhh.. huhu.. Awal dia datang. Kitorang datang 10 minit before start exam pun pengawas dah bising2 suruh masuk dewan. Sabor je la. (macam nak minta penumbok kan kitorang ni. lewat!) First tengok soalan MCQ. 100 soalan beb. true or False. Then yang seterusnya ada labelled question then baru nampak essays. Masa jawab MCQ tu rasa nak jawab ke tinggal, jawab ke tinggal coz dia pakai minus mark punya style. Minus 0.5 marks kalau salah. Endingnya jawab je la semua. Taking risk. kan ini universiti enterpreneur. hihi.
But then, rasa macam nak minta cut all my arteries je sebab soalan diagram dia suruh label arteries kat head and hindlimb. Ya tuhan! Tak expect langsung arteries akan keluar so lot baca sepintas lalu je. Huhu. Memang nak nangis! Nak tak nak kena jawab jugak yang labelled question sebab ada 1 essay about mammary gland lot tak tahu!!!  Sama jugak, mammary gland pun scanning je. Dia ajar last minit kot part tu. mana la expect masuk. YAng penting, ANATOMY IS A DISASTER!!! Macam tsunami kat Acheh tuh. Sedih-Sedih. Harap lulus je lah.


Physiology (DVT 1073)


Physiology pun agak susah tapi saya dapat jawab lah. Bukan lah se-disaster ANATOMY. Ini ada harapan kot. Insyaallah. Doa2 je la. Because i really don't want to disappoint Prof Imad. Hope I pass this paper with flying colours!


Biochemistry (1094)


Saya rasa jawapan saya macam bukan taraf  penuntut Universiti kursus professional ni. Huhu. hampeh!
lebih-lebih soalan Prof iskankar about RNA and DNA. Nampak macam senang tapi kalau method scanning je yang diguna macamana? T.T  
Saya rasa boodoh sangat sebab tak jawab soalan pasal Amino acid, carbogydrate and fat. Sepatutnya saya kautim benda ni tapi :((
Yang penting, Saya kecewa dengan diri sendiri!!! kalau tak minat tu, paksa je. jangan ikutkan sangat. Ingat tu SSC!


Histologi (DVT 1102)


GILA TAK INGAT SATU PUN!!!!
plus, saya bazir 15markah.. huhuuu


ENGLISH (UBI 1102)


Soalan grammar dia susah sangat. malu nak mengaku band-yang-tak-boleh-dimention!
Essay pun kelentong sajalah. janji ikut format. Ada thesis statement bla bla bla.
Tapi saya sangat berharap dapat A English. I never got less than A even in Highschool or matrix.




NUTRITION (DVT 1084)


Kecewa! soalan yang di mention tak keluar pun! Mati mati berusaha nak memahamkan mekanisme itu. Tapi sayang, tak keluar!  Sekali Soalan anjing pula keluar. Saya jawab macam ni, 


kalau saya anjing, saya nak jadi sihat, apa perlu saya buat??


Dear Dr Azam, kalau sama macam pemakanan manusia saya minta maaf. Sebab saya bayangkan diri saya anjing masa jawab soalan tuuuhhh.. huhu.
Protein..Protein.. Protein.. kau membunuhku!!!


kalau saya dapt 3 pointer sem ni Alhamdulillah. Harap2  sangat dapat 3 pointer. huhu




Nak terkeluar biji mata tengok soalan exam!
macam dalam movie IGOR kan?
Ngee~








4 comments:

Dewi Batrishya said...

HaHaHa.. At least lega la dah abes!!
>.< Don't think too much on what had happened.
Mmg xleh ubah pun.. huhu..
Enjoy ur Holz!! ^^

kak east said...

never mind dear...=)
stil lot of tyme..yg pnting truskn usaha...muhasabah diri..

gud luck..=)

Frank WB said...

iGorrrrrr ~ hak3

Shakina Chu said...

Thanks u all..

Uncle frankie: Igor yg Cute kan.. Hahahaha.. comel bah igor.. :))